Ik heb t naar mijn zin (2) - Reisverslag uit Bra, Italië van Janne Mulders - WaarBenJij.nu Ik heb t naar mijn zin (2) - Reisverslag uit Bra, Italië van Janne Mulders - WaarBenJij.nu

Ik heb t naar mijn zin (2)

Door: Janne

Blijf op de hoogte en volg Janne

15 Juni 2009 | Italië, Bra

De week daarop kwamen mijn ouders, met Suze en Harry op bezoek (de mensen van het mooiste Limousine vlees van Nederland, waar ik stage heb gelopen in mijn eerste studie jaar). Wat een super bezoek!
Ze overnachten in een leuk B & B in de stad hier, zodat ze zoals mijn vader zegt rollend naar huis konden… Dat hebben ze niet gedaan, maar we hebben wel echt een leuke tijd gehad! We zijn op bezoek geweest bij Italiaanse collega’s van Harry en Suze, die Pietmontese koeien en stieren fokten voor de slacht. We zijn heel leuk ontvangen en hebben van dichtbij kunnen zien hoe deze kleine producent ondersteund wordt door de samenwerking met een groep producenten en door Slow Food. We hebben een wijnproeverij gedaan in del “Banca del Vino”, op de Universiteit en daarnaast de omgeving hier gezien, aperitivi gedronken, uit eten geweest en hebben veel met elkaar kunnen praten. Heel LEuuuK ;).
Gelijk het de dag daarna was het de beurt aan Max en zijn lief Tirza om mij op te zoeken. Met hun gehuurde Peugot 107 (fantastisch bakkie, heel klein maar 5-deurs) kwamen ze bij mij aan. Pap en Do hadden daarvoor een luchtmatras meegenomen dus dat kwam goed van pas. Die twee in mijn bed en ik op t matras. We hebben gezellig gegeten en gedronken, weer stadjes bezocht, én zijn naar het strand geweest samen. Leuk stel en ook met zijn drieën ging het hartstikke leuk!

Het weekeind daarop (had ik al gezegd dat mei een maand vol bezoek was?) kwam Sascha, mijn oud-Bolus-genootje me opzoeken. We hadden geen vast plan, maar hebben een hoop gedaan. Waaronder een dagje naar Turijn, een dagje Asti, eten en drankjes in Bra en twee dagen in Bergamo in een hostel. Want als je toch vroeg vanuit daar moet vertrekken met het vliegtuig is dat een Ideale stek! En mijn vriendinnetje Julia, die ik in Perugia heb leren kennen, woont daar ook en kon ons ook ontmoeten voor, jawel: apperitivo. De Alta Citá (de hoge stad én het oude stadscentrum) is hartstikke mooi om te zien. En we hebben het Iseo meer bezocht, waar we hebben gezond, in een goed restaurant gegeten en lekker op de steiger met de voeten in het water hebben vertoeft, voordat we samen naar Nederland zijn gevlogen.
Ik was namelijk uitgenodigd voor de bruiloft van Daniels broer Menno en zijn nu vrouw Ilona. Hij was ceremoniemeester en ik heb geholpen met het aankleden en andere dingen verzorgen voor het paar. Het thema was paars en we hebben dat ook geschitterd in, ik: een prachtige paarse jurk, die ik van Daniel gekregen heb en hij: zijn pak met een bijpassende paarse bloemen- stropdas gekregen van mij.

Om dit verhaal af te ronden wil ik nog vertellen dat ik deze week mee mocht op een van de stages van de studenten van deze Universiteit. De studenten gaan 5x per jaar op thematische en regionale excursies (zouden wij het noemen) in Italië en over de hele wereld. En juist in deze laatste periode van mijn stageperiode hier, kreeg ik de kans om dit te ervaren. Want ik mocht met tutor Charles mee op vis-stage naar Liguria. De Provincie aan de Zee. We waren met een plezierig klein groepje en verbleven in een hostel in Porto Venere, een van de beroemde 5 romantische steden in de Cinque Terre. Ik deelde mijn kamer met Charles en vanuit onze prachtige plek hebben we uitstapjes gemaakt in de omgeving en het vangen, kweken en verwerken van de lokale specialiteit: Ansjovis en Mosselen gezien en geproefd.
De Cinque Terre zijn fantastisch!! Zelfs de hobbelige boottochten waren heerlijk. Het weer is afwisselend door de grote bergen daar en nu viel het aantal toeristen nog wel mee. Maar een vervelend Hollands stel achter me gehad in de boot. We hebben een rondleiding gehad door lokale vissers en leden van Slow Food en met hen geluncht op het dak van een prachtig kasteel in Lierici. Heerlijke soort taarten, met seizoensgroenten en ansjovis natuurlijk :) gegeten en de Cinque Terre wijn gedronken.
Naast deze heerlijke pranzo hebben we ook het kleine prachtige stadje Rio Maggiore aangedaan en in La Spezia de grote stad bezocht. In la Spezia hebben we de vismarkt bezocht en de locale specialiteit “Farinata” gegeten. Een soort pizza/pannenkoek, gemaakt met een beslag van kikkererwtenmeel en met allerlei soorten beleg. In de tijd die ik voor mezelf had, heb ik in het stadje Porto Venere rondgelopen en in de meest indrukwekkende kleine vesting -kerk een kaarsje aangestoken.
Een heerlijke plek en zeker aan te raden, maar wel buiten het hoogseizoen! De stadjes zijn te klein om van te genieten als ze vol toeristen zitten. En voor de beroemde wandelingen van stadje naar stadje kan je niet echt hitte gebruiken en al helemaal niet het –filelopen- dat ik me erbij voorstel als de schoolvakanties begonnen zijn. Maar zeker een plek om weder te keren, bij voorkeur mét geliefde :).

Dank jullie wel voor het lezen en ik zal zeker ook van mijn allerlaatste weken in Bra, mijn eerste verjaardag in Italië en de eerste 3 weken van juli nog verslag doen!

Dikke kus voor iedereen en tot gauw!!

Xx Janne

• 15 Juni 2009 - 14:41

Marijke:

Wat heb je het leuk en gezellig.Gefeliciteerd nog met je verjaardag, het datum weet ik niet en tot de volgende keer.
    Grüezi aus der Schweiz

• 15 Juni 2009 - 19:04

Dorothe:

Heerlijk om die foto's te zien. Nog een paar dagen en dan gaan we alweer richting Italie . Ik heb er zin in

• 15 Juni 2009 - 20:18

Anoek:

He grote nicht!!
    Leuk om weer iets van je te horen! Dacht al... wat duurt t toch lang ;)
    Nee hoor, ik weet dat je vaak met heel andere dingen bezig bent dan met berichtjes te plaatsen!

Het klinkt in ieder geval weer fantastisch! Ook heel fijn dat je aan mensen thuis kan laten zien waar je woont en leeft.
    Niki en ik zijn 2 zomers geleden naar Cinque Terre geweest en ik moet zeggen dat ik het ook een fantastisch mooie plek vind! Dus snap helemaal wat je bedoelt!

Maak er nog een mooie tijd van en bouw een grandioos feest voor je eerste verjaardag in Italie!!

Liefs,
    Je nichtje

• 16 Juni 2009 - 05:17

Henka:

Hey Janne,

Fijn om te horen dat je het nu zo goed naar je zin hebt. Blijven genieten hoor, want voor je het weet sta je weer in NL! Echt leuk om al je foto's te zien. Italie staat ook al op mn lijstje om te bezoeken.
    Wij vliegen de 22e alweer naar NZ waar we 7 weken gaan rondreizen. De tijd vliegt hier!

Dikke knuf xx

• 16 Juni 2009 - 06:37

Frouke:

Heej jane!! veel plezier geniet nog van laatste weken :) verjaardag in italie? cocktails in het zwembad?:) mag ik ook wat van die farinata proeven.. xx ps Food inc nog niet gezien, maar denk ik wel eentje die ik moet gaan kijken of niet ;-) pps eigenlijk wel benieuwd nr je paarse dress v de bruiloft :D

• 17 Juni 2009 - 10:44

Mini:

Hallo Janne,

Dat zijn weer heel wat belevenissen.En het duurt nog maar zo kort. Ik begrijp dat je in juli nog even met Daniel in Italie blijft. Geniet er maar van. Ik stuur je via je e-mail een paar foto's van Hans na de operaties. Schrik er niet te hard van.
    Tot ziens in juli.

groeten, Mini

• 17 Juni 2009 - 13:59

Max:

Heel LEuuuK!

5Terre (uit het hoofd): Manerola, Riomagiorre, Corniglia, Monterosso en Vernazza :p.

Ciao-lie!

Max

• 17 Juni 2009 - 15:44

Heleen Scholten:

Picolinni, ziet er goed uit allemaal!!! Leuk weer een verhaal van je te lezen, en in juli kunnen we er vast samen weer eentje schrijven over Umbria Jazz!!! :) Zie je snel! Baci

• 17 Juni 2009 - 18:26

Joyce:

Hey Janne,

Leuk weer een verhaal van je te lezen! Leuk dat je zo veel bezoek hebt gehad! En ik wist niet dat jij ook dacht dat een bidet voor je voeten was ;-)! Haha!
    Succes met je laatste stageweekjes en veel plezier met je reis!
    Dikke kus,
    Joyce

• 20 Juni 2009 - 14:56

Tante Heleen:

Hoi Janne,

wat een heerlijk land is het toch! Je krijgt zin om er meteen naar toe te gaan als je jouw berichten leest! Hier zijn we druk met neven en nichten die geslaagd zijn en met de laatste loodjes voor de zomervakantie. Geniet nog een poosje en ik hoop je weer gauw te zien als je terug bent in Nederland. Dikke zoen van mij!

• 21 Juni 2009 - 16:49

Ziooooooooooo Chris:

Hee Janne, zie over een paar dagen! Je verjaardagskado heb ik al in huis!

• 24 Juni 2009 - 21:38

Jo4 En Lisa:

Hoi Janne,

Van harte gefeliciteerd met je verjaardag en wij hopen dat je een te gekke, onvergetelijke verjaardag in Italie zult hebben. Geniet van je laatste weken.
    Hier komt de vakantie gelukkig ook in zicht. Jouke en Lisa zijn allebei geslaagd en ontvangen volgende week hun diploma. Eind augustus vertrekt Jouke voor vier maanden naar Amerika en Lisa gaat naar Amsterdam om daar te dansen bij de Jazz/musical opleiding.
    Groeten van ons allen, Jo4Li

• 26 Juni 2009 - 01:24

Harrie En Suze:

Lieve Janne ,
    Van harte gefeliciteerd met je verjaardag .We hadden een groep en vandaar zo laat.
    Heb je een leuke verjaardag gehad met Dorothé en Hennie?
    Was je broer er ook bij.
    Nu even door je verhaal gekeken , we zitten er maar degelijk bij .
    Janne we hebben nu twee franse stagiéres .
    Een heer , die komt 300 km ten zuiden van PARIJS en Mathilde komt uit NORMANDIË .ZE hebben het reuze naar hun zin.
    Nu wanneer kom je thuis ?
    Laat even iets van je horen.
    Veel liefs en een hele dikke pakkerd van ons allen.
    HARRIE , SUZE , MATTHIJS EN CHANTAL

• 02 Juli 2009 - 14:48

KB:

Ha Janne,
    Dank nog voor de kaart van de Po-vlakte met alle streekprodukten! Leuk om zo maar ineens een pakket te krijgen út Italië. Hij hangt nu in de pantry van DRO. Alles goed hier, zometeen Zomerfeest...
    X-KB