onderweg en aankomen - Reisverslag uit Perugia, Italië van Janne Mulders - WaarBenJij.nu onderweg en aankomen - Reisverslag uit Perugia, Italië van Janne Mulders - WaarBenJij.nu

onderweg en aankomen

Door: Janne

Blijf op de hoogte en volg Janne

05 Januari 2009 | Italië, Perugia

Nou daar ging ik dan, uitgezwaaid door ouders en broer.. Paar kilo-tjes teveel, maar alles is mee :)
Door de douane laptop uit mijn tas gevrot en er weer in, nog een keer zwaaien en wachten op de boarding. Vertraging... En eenmaal in het vliegtuig werd omgeroepen; we gaan weer terug naar de parking, want er zijn mankementen :( Daarna moesten ze nog bijtanken grrr... ik dacht hup we gaan...
Maar goed ik ben goed aangekomen!!
In de bus naar het station al een andere Nederlandse gespot die in Siena een taalcursus gaat doen (Pap: idd die meid van de incheck-balie naast ons), emailadressen uitgewisseld want ze gaat over een maand ook richting het Noorden.

Ik ben opgehaald op het station van Perugia door de moeder van Laura (die ook in het appartement woont). Ze heeft me gelijk meegenomen naar de Coop supermarkt om daar vast boodschappen te doen, want morgen is een feestdag en is alles is dan gesloten. Goed, pasta natuurlijk en iedereen is hier aan het hamsteren voor de bewuste feestdag, dus nog een beetje ingrediënten erbij gesprokkelt en door naar t appartement.
Ik heb alle ins en outs van het appartement gekregen in het Italiaans, met een woordenboekje Engels erbij :).
Ook is laura na haar werk even komen kijken of het goed ging.
Ik heb een klein kamertje met alles wat ik nodig heb en er is een gezamelijke keuken en een badkamer:ongelooflijk DISCO-BLAUW hahahah

Nou ja en nu is iedereen weer weg en ben ik me aan het installeren. Morgen komt Laura hier ook slapen en de 8ste komen er twee Amerikaanse meiden ons versterken.

Het bevalt me hier prima, ik ga morgen de stad verkennen en vast een keer naar de Universiteit wandelen, ik heb er zin in!
Nu eerst maar eens mijn mooie poster van de studie-meiden aan de muur hangen...

Superbedankt voor jullie gezelligheid en aanwezigheid op mijn ik-ga-weg-borrel!! En de lieve smsjes en telefoontjes van iedereen die aan me heeft gedacht... Ik was er erg van onder de indruk lieverds!!

Bacio per Tutti en tot mails, skypes of wat nog meer

Janne

• 05 Januari 2009 - 21:04

Naomi:

Hai grote nicht,

Wat goedom te horen dat je heel bent aangekomen :D Succes met de eerste verkenningstochten in de buurt en have fun!

Liefs

• 06 Januari 2009 - 07:23

Joyce:

Hey Janne,
    Fijn dat je ondanks de vertraging goed bent aangekomen in Italie! En die badkamer is inderdaad echt blauw:-)!
    Veel plezier en alvast veel succes met je eerste dag taalcursus morgen!
    Dikke kus Joyce

• 06 Januari 2009 - 08:16

Lilianne:

Hee Janne,
    blij dat je goed bent aangekomen!!! En meteen een warm welkom van een Italiaanse mama, dat klinkt goed. Zoals Joyce al zei: wat een beeldschone badkamer heb je inderdaad!!! :D hahahaha echt weer iets voor jou. Geniet ervan en laat gauw weer iets van je horen, erg fijn voor ons om te weten wat je aan het doen bent!!
    Bacio

• 06 Januari 2009 - 08:19

Lilianne:

Bacio

• 06 Januari 2009 - 11:48

Matthijs:

Hey meisie!
    Alles lekker?Wat gaaf dat je het zo naar je zin hebt!Sorry dat we niet op je feestje waren maar we hadden een paar vrienden die met de carnaval prins en adjudant zijn geworden, waar we bij moesten zijn.
    Hoe ziet je planning er uit? Ben benieuwd hoe de stad er uit ziet, lijkt me echt TOPPIE! Geniet'r lekker van meid,heb je wel verdient ;) We wachten op je mooie pica's!
    Dikke kus Matthijs

• 06 Januari 2009 - 13:23

Margriet:

Hai Jantje!
    Fijn dat je heelhuids (en toch nog)bent aangekomen, heb je in de wachttijd vast veel onbekende liedjes geluisterd op je ipodje, ben benieuwd wat je ervan vond :)!
    Leuk dat je al foto's erbij hebt staan, geeft een goede indruk. Hilarische badkamer zeg! Ben je 's ochtends wel meteen goed wakker ;)
    Morgen ga ik trainen met D9,lekker rennen in de kou, brrr...
    Tot...
    xx M.

• 06 Januari 2009 - 15:26

Sanne:

Hee Janne,

Gelukkig dat de reis goed verlopen is.

Ik vond het echt jammer dat ik geen afscheid van je heb kunnen nemen.
    Het was wel een mooi feestje zo te lezen.

Trouwens een mooie foto van jou en KB haha. De foto's van het feest staan op intranet, echt heel veel van ons.
    Ik mis je wel hoor, hier bij DRO.

In ieder geval heel veel plezier en succes natuurlijk, maar dat zal vast wel lukken.
    Ik blijf je verhalen in ieder geval volgen.

Heel veel liefs San xxx

• 06 Januari 2009 - 19:28

Max:

Janneeee!

Wat een badkamer, echt genieten! Ben blij dat je goed bent aangekomen en je zelfs op een feestdag al aan je maaltje weet te komen. Veel plezier en tot snel..

• 07 Januari 2009 - 09:53

Frouke :

Heej Jane! Haha gelijk alle dagen pasta!! :-) was gezellig je feestje, haaha met al die lekkere hapjes :D lfs fr

• 07 Januari 2009 - 11:34

Elvira:

HI Lekkerding!!
    Hoe is de stad? Gaat het goed, is het ook zo bar bar bar koud daar?
    Geniet er lekker van en we keep in touch!!

xx viertje

• 07 Januari 2009 - 17:27

Dorothe:

Met deze website en al die berichten is het echte werk begonnen.
    Leuk om al meteen te kunnen zien hoe je woont.
    En lekkere pasta natuurlijk, maar wi eten vanavond gewoon boerenkool met worst.

• 07 Januari 2009 - 21:42

Heleen:

Hoi Janne,

fijn je nog even gesproken te hebben na de gate. Ik heb vanmiddag aan oma verteld dat je goed bent aangekomen. Naomi en ik hebben bij haar in de buurt geschaatst. Ik kan het nog! Heel veel plezier en blijf foto's sturen hè, dat kunnen we ons beter voorstellen wat je allemaal beleeft. Nog even een tip voor de thuisblijvers. Bellen met Lebara vanuit Nederland is erg goedkoop! Kun je kopen bij o.a. de mediamarkt. Hebben wij ook gebruikt met Anoek in Zuid-Afrika. 3 kwartier bellen kostte dan bijvoorbeeld een euro of 4.
    Dikke zoen van mij!

• 08 Januari 2009 - 10:57

Marijke:

Hallo Janne
    Wij wensen jou ein leuke tijd in Italie. Dat zal je wel lukken en anders kom je maar even bij ons voorbei.Van Dorothea's bericht kreeg ik al weer honger.(Stampot Boerenkool). Grüsse aus der Schweiz

• 08 Januari 2009 - 17:33

Annnemarie:

Heeeej Janne!

Veel plezier daar in het mooie Italië! Als ik alleen die badkamer zie is het elke dag feest ;-)

Liefs Annemarie

• 08 Januari 2009 - 18:11

Tirza:

Hey Janne,

ben je er achter gekomen dat je allerlei dingen bent vergeten, of blijk je een inpak-koningin te zijn? ;)
    Heeeel veel plezier en succes met je taal cursus!

Liefs

PS: ik denk dat het hoog tijd wordt om mijn eigen badkamer te pimpen; vergeleken die van jou is hij dodelijk saai :P

• 09 Januari 2009 - 10:12

Daniel:

ciao tesoro, Vorrei visitarlo appena possibile. sguardo in avanti ad esso. Spero che il vostro italiano sia buono quanto miei in alcune settimane, di modo che possiamo avere conversazioni adeguate. baci, daniel

• 14 Januari 2009 - 09:15

Ingrid:

Hoi!!! Ik heb je site gevonden!! Leuk om die avondturen te lezen. En knap dat je nu al italiaans kan verstaan, toch je huiswerk thuis gedaan hahah. Heel veel plezier en kan niet wachten je avonturen te lezen!!

Dikkek kus

Ingrid