Kennismaking, lessen en uitstapje - Reisverslag uit Perugia, Italië van Janne Mulders - WaarBenJij.nu Kennismaking, lessen en uitstapje - Reisverslag uit Perugia, Italië van Janne Mulders - WaarBenJij.nu

Kennismaking, lessen en uitstapje

Door: Janne

Blijf op de hoogte en volg Janne

11 Januari 2009 | Italië, Perugia

Ciao per Tutti come leggeri a mia Site (Hallo iedereen die mijn site leest). Nou ja in gebrekkig Italiaans dan hé :)
Ik moet zeggen ik heb het echt super naar mijn zin. Heb van de week al 2 dagen les gehad op de "Universitá per Strangeri" (universiteit voor buitenlanders) en kon alles eigenlijk goed verstaan wat ze in de klas uitlegden.. ze spreken alleen Italiaans tegen ons, goed voor onze woordenschat en het dwingt je om gewoon ook maar Italiaans te proberen.. Ze verbeteren je wel als het fout is.
We hebben gramatica, woordenschat cultuur en audio lessen. We hebben naast rijtjes en voorzetsels wat basic dingen geleerd over Italiaanse gewoontes en een lied geluisterd waarbij we woorden die we hoorden in de tekst moesten invullen: "Lo lavoro é penso a te, torno a casa e penso a te= Ik werk en ik denk aan jou, kom weer thuis en ik denk aan jou... hahah (heel erg corny maar je leert wel veel nieuwe woorden en vrouwlijk en mannelijke woorden met de voorzetsels). Allemaal heel vermakelijk, wel lastig, maar goed te doen.
We zullen maandag een citytour doen en vanalles verteld krijgen over de stad.

We hebben al een borrel en een feestje gehad met de studenten. Daar hebben we vrienden gemaakt met de erasmus mensen en de lokale studenten-bevolking en barbezoekers... Italiaanse mannen voornamelijk. Want die weten precies wanneer de cursussen beginnen en er weer een blik buitenlandse meiden wordt opengetrokken. Maar we hebben de eerste avond wat aardige normale gasten leren kennen en de rest blijft daardoor wel op afstand gelukkig!!

Vandaag ben ik met mijn nieuwe vriendinnetjes (Amelia een Australische, Gulia een Duitse en Lisette een Hollandse) op stedentrip naar Assisi geweest. We begonnen met de Mini-metro die hier is richting station. Hahah nou dat is dus echt een heel klein bakkie, en het reisje duurt denk ik 5 minuten :) De treinen zijn hier goedkoop en we waren zo in Assisi: Prachtige stad op een berg.
De zon scheen gelukkig en het is nu in de winter lekker rustig in deze mooie stad. We hebben lekker rondgekeken en gelunched. Weer allemaal trappen op en af, maar prachtige uitzichten Umbrië is fantastisch!

Ik eet vaak gezellig met de andere studenten in de mensa, of bij iemand thuis en wordt al een beetje gek van het switchen tussen Nederlands Engels en Italiaans.. maar binnenkorts spreken we natuurlijk nog maar 1 taal: Italiaans :)
We ontdekken allemaal leuke plekken in de stad en nou ja see for yourself.

Bedankt voor jullie lieve berichtjes emails en we spreken, bellen en mailen elkaar!
xxJanne

Ps: mijn Italiaanse nummer is:
0039-3274648894 mocht iemand daar naar willen sms-en of bellen.
Tot het einde van de maand heb ik ook een adres maar goed ik heb geen idee hoe lang de post erover doet, dus mocht je iets willen sturen laat het even weten!
xxJanne

• 11 Januari 2009 - 21:17

Karin:

Hey lieve Jan,

Ik zat stiekem al eerder vandaag te kijken of je een updat had geplaatst (grotere kans op zondag). Het ziet er allemaal super mooi en gezellig uit, ik ben blij dat je het naar je zin hebt. had niet anders verwacht want het is ook zo mooi daar! Geniet succes met het Italiaans en tot snel!

xxKarin

• 11 Januari 2009 - 21:27

Dorothe :

Leuk om nu de foto's te zien nadat we je verhalen al gehoord hadden vanavond. En we zetten Assisie ok maar op ons lijstje .

• 11 Januari 2009 - 21:34

Jo4:

Hoi Janne,

Hoi Janne,
    Via Heleen volg ik nu ook je weblog. Zo te zien en te lezen heb je het tip top voor elkaar. De foto's maken je verhaal helemaal compleet. Heel veel plezier de komende tijd en met het Italiaans komt het volgens ons helemaal voor elkaar. Nog even een vraagje aan je. Via welke organisatie volg jij deze studie? Jouke wil in augustus 4 maanden naar Amerika en is van plan om dit via Study Travel te doen. In zijn brochure stond ook iets over Perugia en nu zijn wij benieuwd of jij ook met deze organisatie naar Italie bent?
    Groeten uit Enschede

• 12 Januari 2009 - 09:37

Max:

Wat leuk om Assisi op de foto's te zien. Had het er gister met pa en Do over dat ik het me niet zo kon herinneren, maar de baseliek en het zicht van beneden op de stad komen me wel erg bekend voor. Succes met de lessen deze week, tot 'skypes'!

• 12 Januari 2009 - 19:48

Joyce:

Buonasera Janne!
    Come va? Leuk je verhaal weer te lezen! En ziet er echt uit als een mooie plaats waar je zit! En supergoed joh, dat je al aardig Italiaans kan volgen! Maar dat kon je al toen we in Rome waren he?!
    nou ik zou zeggen; Buona fortuna e buon divertimento! (haha ik gebruik wel een woordenboekje hoor ;-)!
    xxx Joyce

• 12 Januari 2009 - 21:04

Ernest:

Hee Jane, ziet er goed uit!! Komt wel goed met jou daar zo te zien! Hoe zijn de Italiaanse mannen?! Hier in Brussel werk ik ook met een paar Italianen. Eentje roept de hele dag zoiets als Catzo vanachter zijn laptop..! Succes met je Italiaans!! Groeten Ernest

• 13 Januari 2009 - 11:08

Hedwig:

Hey Janne, Volgens mij vermaak jij je uiterste best daaro! Nog heel veel plezier!
    xxx hedwig

• 16 Januari 2009 - 18:33

Dorothe En Ria :

Hoi Janne

Ria , Marije en ik bekijken even je website. Ik probeer Marije ook overhalen om naar het buitenland te gaan

• 16 Januari 2009 - 20:57

Lili:

Hoi uk,

waaaauw wat een mooie omgeving heb je daar! Echt super, ik kan me voorstellen dat je met volle teugen aan het genieten bent! Cool dat je naar Assisi bent geweest, ik wil daar ook nog wel eens heen. Van mijn favo heilige, Franciscus :)

Super dat je zo snel al een paar leuke vriendinnen gemaakt hebt. Maar eigenlijk had ik van jou ook niet anders verwacht!

Hier alles goed ik heb mijn Bsc eindelijk gehaald!! :D :D :D

• 16 Januari 2009 - 21:53

Ziooooooooooo Chris:

Hee Janne,

Hoorde van je site. Had geen bericht er van gekregen (snif snif) Ga van de week alles lezen!
    Groet ut Hengelooo
    Goed goan!

• 18 Januari 2009 - 15:14

Anoek:

Hee Grote Nicht!!

Ik heb ook eindelijk je weblog! Heb me ook meteen maar aangemeld :)
    De foto's zijn prachtig en Italiaans is zo'n mooie taal!!
    Geniet maar heel hard daar en ik hou je in de gaten!!

Liefs uit Groningen

• 18 Januari 2009 - 20:37

Percy:

Zo Janne. Kan je die Italianen van je af houden. Klinkt als een perfecte heimwee Erasmus tijd. Te gek!!!!! Geniet van die pizza!

Ciao P

• 19 Januari 2009 - 09:22

Mini:

Mia cara bellissima regazza,

Va bene?

Bij mij heeft de griep ook toegeslagen, maar het gaat al weer wat beter. Je bent vast al met sprongen vooruitgegaan met je Italiaans. Ik ben benieuwd naar je volgende verslag.
    Tutti en Italiano, per favore (uiteraard met vertaling).

Ciao bella,

Mini